laupäev, 27. detsember 2008

Hiina keele üritus ja natuke söömisest

Detsembri alguses või oli see nüüd novembri lõpus - no võta näpust, mitte ei mäleta oli meil selline asi nagu hiina keele üritus. Kus siis saime süüa igasuguseid kohalikke toite (just eriti Taiwanile iseloomulikke) ning lauldi hiinakeelseid laule. Laulud ise olid korralikud ainult, et keeleõppurid ei suutnud neid koos korraga laulda ning asi kukkus ikkagi päris naljakas välja. Samuti peeti mänge, mille eesmärgiks oli siis demonstreerida oma pulkade kasutamise oskusi - nimelt pidi mingiseid suhteliselt libedaid asjakesi (vist komme) tassima pulki kasutades.
Samuti jagati materjali selle kohta kuidas on viisakas Hiina stiilis (pulkadega) süüa ning kuidas üldse need alguse said.
Pulkadest ja söömisest natuke.
Söögipulki on Hiinas ja selle lähiümbruses üsna samal kujul tarvitatud umbes 3000 aastat ning hiina keeles tuntakse neid ""Kuaizi" nime all. Pulki tehakse igasugusest materjalist, kuid puidust tehtud paistavad olevat kõige populaarsemad. Pulki kasutatakse sellepärast, et need leiutati varem ning nuga ja kahvel kui tapariistad on lauas ebaviisakad. Seetõttu on tavaliselt hiina toit tehtud ühe ampsuga söödavateks tükkideks - kui ei ole siis on toit serveeritud ebaviisakalt. Pulkade kasutamisega seostub hulk uskumusi ja traditsioone selle kohta mis on viisakas ja kuidas tuleb süüa ning millises järjekorras seda tehakse. Näiteks on viisakas alati lasta vanematel inimestel enne toitu võtta. Lisan selle postituse juurde hiljem ka mõned pildid ning kirjutan miski aeg ka pulkadest täpsemalt.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Talve moodi see küll välja ei näe, kuna kõik tegelased on shortsides :). Samas veidi imelik näeb välja müts peas ja lühikesed püksid jalas :D