reede, 19. detsember 2008

Koerad





Taiwani elanikele meeldivad lemmikloomad. Meeldivad kohe väga. Natuke isegi liiga palju. Eriti moes on siin igasugused pisikesed koerad, keda siis igale poole kaasa tassitakse. Seda mitte ainult välja jalutama vaid otseses mõttes igale poole. Sealhulgas siis kaubamajadesse, poodidesse ja ka kooli. Kuna siin on põhiliseks "pereautoks" roller siis loomulikult võetakse ka lemmikloomad kuhugi sõidule kaasa, seetõttu pole üldse ime kui ühe rolleri peal võib näha tervet Taiwani peret - ema, isa 2 last ja koer.
Samas kui koer aga liiga suureks kasvab viskavad inimesed vaese looma lihtsalt uksest välja. Samas kuna loomad on inimestega väga harjunud ning siin on VÄGA PALJU inimesi siis tavaliselt ütlevad kohalikud koera nähes "kõ-ai" (mis peaks siis tähendama "armas") ning ronivad teda kohe silitama, õnneks on siin ka nii soe, et koertel hullu pole ning erinevad söögikohad annavad neile süüa.
Samast asjast on rääkinud ka Tainanis elavad Sander ja Maria, kes õpivad teises ülikoolis. Nende blogi aadress: sanderjamaria.blogspot.com.
Et asja illustreerdida lisan ka paar pilti niisama ringi jõlkuvatest koertest ja kaasa tassitud koertest.

Kommentaare ei ole: